Saksbehandling, kompliserte saker og klagesaker - videregående kurs
Sakene i helse- og omsorgstjenesten kan være krevende, og byr mange komplekse problemstillinger både av juridisk, organisatorisk og faglig karakter.
Dette stiller store krav til saksbehandler og til saksbehandlingen.
Kurset har fokus på komplekse og vanskelige problemstillinger ved kartlegging av tjenestebehov, kompliserte partsforhold, endringer av eksisterende tjenestetilbud, brukermedvirkning, skjønn, forsvarlighet og klagesaksbehandling.
Forutsetninger
Det forutsettes at deltakerne har gjennomført grunnkurs i saksbehandling og har generell praksis med forvaltning.
Målgruppe
Alle som saksbehandler vedtak etter helse- og omsorgslovgivningen i Oslo kommune.
Formål
Sikre gode og riktige saksbehandlingsprosesser ut i fra den enkeltes søkers situasjon.
Mål
Etter endt kurs skal deltakerne:
- kunne vurdere komplekse og sammensatte saker
- ha økt kunnskap om og kunne gjennomføre klagesaksbehandlingen
Innhold
I dette kurset arbeides det i større utstrekning med praktiske øvingsoppgaver enn på grunnkurset. Dette for å gi kursdeltagere anledning til å reflektere over og vurdere sammensatte problemstillinger som ofte oppstår i helse - og omsorgstjenestesakene.Annet
Kurset er finansiert av sentrale midler og har derfor ingen kursavgift.
Ta med matpakke!
Gi beskjed dersom du ikke kan benytte plassen.
Opplæringen skal gi ansatte som jobber med ungdom kunnskap om håndtering av konflikt og hatprat i ungdomsmiljøet.
Om dette kurset
Opplæringen består av grunnleggende kunnskap om ytringsfrihet, fordommer, forforstålelse, polarisering hatprat samt håndtering av konflikt, aggresjon og vold.
Kurset kan tas i bolker tilpasset ansattes hverdag.
SaLTo-mentoropplæringen skal gi mentorene grunnleggende kunnskap og ferdigheter de kan benytte i arbeid med å forebygge og hjelpe mennesker ut av negative radikaliseringsprosesser. De ansvarlige for utarbeidingen av opplæringen er Oslo kommune ved SaLTo-sekretariatet.
Om dette kurset
Mentoropplæringen består av en digital del i kombinasjon med en fysisk kursdag. Den digitale delen retter seg mot tilegnelse av grunnleggende kunnskap og teori. Den fysiske samlingen vil fokusere på anvendelse av den tilegnede kunnskap mentoren har fått gjennom den digitale opplæringen, samt fokus på casearbeid, refleksjon, rollespill og ferdighetstrening.
Det vil i etterkant av mentoropplæringen bli gjennomført mentorveiledningen i samarbeid med RVTS Øst. På veiledningen vil mentorer kunne diskutere hva de har lært gjennom opplæringen, egne saker og få muligheten til å diskutere faglige problemstillinger. Det vil være en rød tråd fra mentoropplæringen til mentorveiledningen.