Velkommen til digital ledersamling om forebyggende arbeidsmiljø, 3. desember.
Dette er et nytt format i Lederløftet og dette kan du forvente:
Du får faglig påfyll om forebyggende arbeidsmiljø
Du vil møte andre ledere i smågrupper i digitale grupperom
Du vil bli oppdatert om Lederløftets arbeid med sykefravær og forebyggende arbeidsmiljø
Du får mulighet til både å dele og få gode tips til hvordan enhetene kan jobbe med forebyggende arbeidsmiljø
VIKTIG: Du må koble deg på med din egen PC eller mobil (altså ikke som gruppe) i samlingen. Dette for å kunne møte andre ledere digitalt i de digitale grupperommene.
Obs: Vi deler lenken til det digitale møtet dagen før.
Spørsmål? Send oss en e-post til lederloftet@trondheim.kommune.no
Følg med på Lederløftetportalen
Kunsten å trekke fra
Foredraget tar utgangspunkt i vår psykologiske tilbøyelighet for å legge til når vi skal tenke nye løsninger, og hvilke konsekvenser det får for oss som individer. Vi vil sammen utforske hvordan dette påvirker arbeidshverdagen vår, din ledelsesutøvelse og organisasjonsendringer. Videre vil vi se på hvilke muligheter som ligger foran oss med å trekke fra.
Du får under foredraget reflektere over praktiske oppgaver som veiplanlegging, bygge LEGO og lære hvordan du skal spille en gitarsolo som treffer publikum. Det hele blir trygt pakket inn i teori og forskning.
Foredragsholderen: Carl Erik Leitao (Calle) er rådgiver for lederutvikling i Stavanger kommune og har en bred fagbakgrunn innen organisasjonspsykologi og ledelse. Han liker å formidle fagkunnskap på en måte som skaper refleksjon og nysgjerrighet, og har alltid som mål at kunnskapen skal føre til en lystbetont endring i hvordan du leder deg selv og andre.Morgenseminaret arrangeres i auditoriet Trondheim i 1 etg. i Statens hus. Vi starter kl. 08:00, men kom gjerne litt før for en kopp kaffe og mingling.
Morgenseminar 21.11. - Mangfold og sykefravær
Du inviteres herved til Lederløftets morgenseminar 21.11.2024
Hvordan legger du som leder til rette for robuste relasjoner gjennom fokus på validering og tilhørighet for å jobbe forebyggende med sykefravær.Psykologspesialist Nadia Ansar tilbyr konkrete løsninger på denne utfordringen.
Foredraget gir innsikt i hvordan jobbe med medarbeidernes integritet gjennom fokus på aksept, validering og empati. Målet er å skape en inkluderende arbeidskultur preget av tilhørighet, vekst og trivsel."
Morgenseminaret arrangeres i auditoriet Trondheim i 1 etg. i Statens hus. Vi starter kl. 08:00, men kom gjerne litt før for en kopp kaffe og mingling.
"Med tillit blomstrer vi. Uten tillit svikter verden. Tillit forandrer alt."
Tillit er grunnlaget for menneskelig forbindelse, drivkraften bak samarbeid og innovasjon. Det er den usynlige kraften som forandrer alt. Ledere lærer å utnytte denne kraften og skape en mer tillitsfull verden.
Lederløftet inviterer til en viktig samtale om tillitens betydning i endringsprosesser. I tillegg til dette morgenseminaret, lanserer vi to pilotprosjekter med en egen tillitsmesterklasse i november.
Foredragsholder er Dominic Wilhelm, daglig leder av "The Global Trust Project". Dominics omfattende erfaring med å rådgi ledere, organisasjoner og myndigheter er komplementert av globale og lokale perspektiver, som understreker en kollektiv forpliktelse til å fremme ukonvensjonell tenkning og innovasjon. Han er også en dyktig foredragsholder og har blitt invitert til å tale av myndigheter i Asia, Afrika, Europa og USA, samt av noen av verdens mest kjente merkevarer.
OBS: Vi gjennomfører morgenseminaret på engelsk og rent digitalt! Lenken deler vi via KS-læring dagen før.
Effektive lederteam - Sammen er vi mer robuste
- Hvilken nytte har enheten av at vi er en ledergruppe?
- Hva skal vi produsere?
- Hva er jobben vi som lederteam skal gjøre for enheten (og kommunen for øvrig)?
I offentlig sektor er vårt viktigste mål å levere tjenester av høy kvalitet til innbyggerne. For å lykkes med dette, trenger vi effektive lederteam som jobber sammen mot felles mål. Et godt fungerende lederteam er ikke bare en samling av dyktige ledere, men en enhet som samarbeider sømløst for å sikre at vi leverer de tjenestene innbyggerne trenger og fortjener.
I Lederløftet har vi siden høsten 2023 videreutviklet et nytt tilbud for lederteam i Trondheim kommune. Tema og verktøy i konseptet baserer seg på forskning på lederteam over en periode på over 40 år, som er samlet og satt sammen av psykologene Henning Bang og Thomas Midelfart. På dette frokostseminaret vil vi gi dere et lite innblikk i konseptet, eksempler på tema og fokusområder, dele våre erfaringer hittil og vår plan for å rulle ut tilbudet til dere.
Denne økta skal Edel Solheim og Paal Terje Wiig presentere noen smakebiter på tilbudet. Edel og Paal er rådgivere i Personaltjenesten og jobber med lederteamutvikling. Vi skal se på:
- Hva som kjennetegner et effektivt lederteam i Trondheim kommune.
- Hvilke er de viktigste faktorene som bidrar til suksess
- Mulige blindsoner, fallgruver og etablerte forestillinger om hvordan lederteamet skal/bør fungere
- Diskutere konkrete strategier for å styrke samarbeidet og effektiviteten i ditt eget team.
Hvorfor er dette så viktig?
- Effektive lederteam skaper resultater for innbyggerne. De tar gode beslutninger, løser problemer smidigere og mer helhetlig, finner løsninger sammen som kommer innbyggerne til gode.
- De bygger en sterk organisasjonskultur med fokus på service og kvalitet. Med et godt fungerende lederteam på toppen, spres positive verdier og holdninger gjennom hele organisasjonen, noe som gir bedre tjenester til innbyggerne.
- De tiltrekker og beholder de beste talentene. Dyktige mennesker ønsker å jobbe i et miljø der de føler seg verdsatt og inspirert, og der de kan gjøre en forskjell for samfunnet.
Hovedpoenget med å ha lederteam er at det skapes en merverdi; at lederteamets arbeid utgjør en positiv forskjell for tjenesteutførelsen på enheten, for mottakerne og i hele organisasjonen.
Vi håper dette seminaret vil gi deg inspirasjon til å videreutvikle ditt eget lederteam til å få:
- En omforent forståelse av formålet med lederteamet
- Enighet om hvordan vi forbereder, gjennomfører og følger opp beslutninger
- Best mulig kommunikasjon, dialog og samspill
- Felles syn på gruppenormer (spilleregler)
- Forpliktende deltagelse mot felles mål
- Økt læring og tilfredshet for hele teamet
Sammen kan vi skape gode tjenester for innbyggerne!
Morgenseminaret arrangeres i auditoriet Trondheim i 1 etg. i Statens hus.
Det starter kl. 08.00 med kaffe og mingling. Kl. 08.15 - 08.50 er det faglig innlegg, og så avsluttes det kl. 09.00 etter en kort runde med spørsmål og oppsummering
- Hva må enhetene kontrollere før junilønn?
- Hva sier loven om ansattes plikt til å avvikle ferie for ansatte som ikke har full feriepengeopptjening?
Gjennomgang av rutiner vedr koordinering etter helse- og omsorgstjenesteloven, blant annet disse: -Koordinering av helse- omsorgstjenester til barn og unge med langvarige behov -Praktisering av koordinatorrollen - Opprettelse og praktisering av ansvarsgruppemøte -Mal for ansvarsgruppemøter (møteledelse) Refleksjon rundt hva som ligger i rollen koordinator. Noen av rutinene blir gjennomgått som gruppearbeid
Målgruppe: Nye oppnevnte koordinatorer for barn under 18 år.