TROLD-kurs for ansatte i kommuneområde Helse

Påmelding til alle 3-dagers-kursene skjer KUN ved at leder tar kontakt med Siv Ytterdal i Bedriftshelsetjenesten på mail sivytt@fredrikstad.kommune.no eller på telefon 97658690
Leder skal delta på kursets 3. dag.​

Mange av oss opplever vold eller trusler på arbeidsplassen. I henhold til arbeidsmiljøloven skal dette så langt som mulig unngås. Alle arbeidssteder med risiko for vold og trusler skal jobbe systematisk med dette.

TROLD-veiledere skal samarbeide med leder og HMS-gruppen i arbeidet med å forebygge og håndtere vold- og trusselsituasjoner på jobben. Kurset inneholder teoretisk tilnærming og praktiske øvelser.

Målgruppe: Ansatte i kommuneområde Helse i Fredrikstad kommune som skal bli TROLD-veiledere på eget arbeidssted og bidra i undervisning og opplæring av sine kollegaer. 

Teksten i dette feltet vil være synlig i søkelister. Skriv inn en kort ingress her.  Vær konsis og beskrivende. Det er viktig å få med hva dette arrangementet går ut på og hvem som er målgruppen.

Om dette kurset

Teksten du skriver i dette feltet vil være hovedtekstfeltet på kursets forside.


Beskriv arrangementet mer detaljert. 

 Du bør ha med: 

  • Beskrivelse 
  • Læringsmål 
  • Målgruppe

Dette kurset gir deg en grunnleggende innføring Gerica. 

Hver måned  vil det bli lagt til nye videosekvenser.

Disse videoene er tatt opp på undervisning som blir gjennomført x1 per måned


Har du gjort deg erfaring med samhandling, koordinering, møteledelse, utarbeidelse av IP og trenger noen å utveksle erfaringer med? Da er dette rett kurs for deg.


For full utnyttelse av dette kurset bør du ha hatt ansvaret for samhandling, vært koordinator, arrangert ansvarsgruppe-/samarbeidsmøter i minimum ett år.

Kurset baserer seg på hvilke utfordringer du møter i hverdagen din og erfaringsutvekslingVi sitter rundt samme bord og snakker sammen.

Målgruppe: Ansatte i Fredrikstad kommune som jobber med koordinering og samarbeidsplikten.

Trenger DU å vite mer om koordinering, møteledelse, referatskriving, individuell plan, overganger og samhandlingsplikten - da er dette rett kurs for deg!

Målgruppe: Ansatte i Fredrikstad kommune som jobber med koordinering og samarbeidsplikten.

 

 


Kontakt nærmeste leder hvis du trenger hjelp.

Velkommen til kurset om behandling av pasienter med tracheostomi i kommunehelsetjenesten. 

Kurset er modulbasert, og det fremkommer under hver modul hva du skal lære.

  • I modul 1 får du høre en lydfil om trygghet i møte med pasienter med tracheostomi.
  • I modul 2 får du en gjennomgang av de vanligste prosedyrene. Når hver prosedyre er gjennomgått kan du teste dine kunnskaper og ferdigheter
  • I modul 3 skal du lære om de vanligste komplikasjonene ved bruk av tracheostomi til voksne selvpustende pasienter, og hvordan gjenkjenne og forebygge at komplikasjoner skjer. Modulen avsluttes med en test.
  • I modul 4 skal du lære om akuttscenario som kan forekomme i møte med tracheostomi-pasienten. Film om akuttscenario fra et reelt pasient case blir vist. Modulen avsluttes med en test.
  • I modul 5 er nyttige linker vedlagt; prosedyre i sin helhet, ISBAR kommunikasjonsverktøy og flytskjema delvis blokkerte luftveier og truende respirasjonsstans. 

Kurset er rettet mot helsepersonell i kommunal helsetjeneste. 
Det tar ca. 30 minutter å gjennomføre kurset.