Velkommen til kurs 

E-læringen "Grunnleggende palliasjon» er et grunnkurs i lindrende behandling og omsorg uavhengig av diagnose og alder med unntak av alvorlig syke barn og unge. Målet med e-læringen er grunnleggende kompetanse for tverrfaglig helsepersonell som møter mennesker med alvorlig sykdom. 

E-læringen bygger på prinsippene og retningslinjene for grunnleggende palliasjon hentet fra «Nasjonalt handlingsprogram for palliasjon i kreftomsorgen». Handlingsprogrammet er knyttet til kreftpasienter, men behandlingsprinsippene, og en del av behandlingen er overførbare til andre sykdomsgrupper.

E-læringen er en videreutvikling av "Læringsløp i grunnleggende lindrende omsorg" som ble utviklet av Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Viken (Akershus) i 2018. Dette ble omgjort til en e-læring i 2023. Kurset revideres faglig hvert år i samarbeid med spesialsykepleiere i kreftomsorg ved Lindrende enhet ved Skedsmotun bo- og behandlingssenter og Palliativt senter ved Akershus universitetssykehus.

Velkommen til kurs 

Er du ressursperson på et fagområde, eller leder i en avdeling hvor ressurspersoner er viktige i kompetanseutvikling? Ønsker du å vite mer om hvordan dere kan samarbeide om denne oppgaven - både ved oppstart og videre? Ønsker du gode tips og idéer til metoder og verktøy både for å lære videre, veilede og lede prosesser?

Vi håper at dette kurset vil gi nyttige refleksjoner og tips, og vil bidra til samarbeid om kompetanseutvikling! Dersom ressursperson og leder tar kurset og reflekterer sammen, vil dere få best utbytte. Emnene "Ny ressursperson", "Praktisk organisering" og "Veien videre" vil ta i underkant av en time totalt inkludert oppgaver. Emnet "Metoder og verktøy" kan gjennomgås sammen, men er også ment som et oppslagsverk. Kurset inneholder eksempler fra praksis, filmer, fagmateriell og refleksjonsoppgaver. 

Formålet med kurset er å bidra til samarbeid om kompetanseheving spesielt i kommunehelsetjenesten.

Kurset er utviklet av Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Viken (Akershus).

Velkommen til e-læring om dokumentasjon av helsehjelp!

E-læringen består av fire korte moduler på rundt 30 minutter hver: 

  • Dokumentasjon og kvalitet
  • Dokumentasjonsprosessen 
  • Gode pasientforløp
  • Hva er egentlig Iplos/KPR (kommunalt pasient- og brukerregister)?

Formålet med e-læringen er å bidra til kunnskaper om sammenhengen mellom dokumentasjon, kvalitet og pasientsikkerhet, hvilke plikter vi har ut fra lovverket, om dokumentasjonsprosessen, om hvordan vi kan få til gode pasientforløp, og ikke minst kunnskap om hvorfor vi registrerer helse- og omsorgsstatistikk (Iplos/KPR). 

E-læringen inneholder eksempler fra praksis, problemstillinger og refleksjonsoppgaver, og passer godt individuelt eller til faglunsjer. E-læringen gjennomgås og revideres årlig, sist i august 2024 av rådgiver med videreutdanning i dokumentasjon av helsehjelp.


Velkommen til kurs om Heltidskultur

Formålet med kurset er å gi økt kompetanse, stimulere til refleksjon og motivere til lokalt utviklingsarbeid med bred involvering. Kurset vil bestå av fire moduler: 

  1. Lede mot heltid
  2. Økonomisk bærekraft
  3. Oppgavedelinger
  4. Arbeidstidsordninger

Kurset vil inneholde praksisnære eksempler, problemstillinger og refleksjonsoppgaver, og passer godt individuelt eller til fire faglunsjer. 


Velkommen til kurs i ernæring!

Kurset vil bestå av fire moduler: 1) Risikovurdering, 2) Kartlegging av årsaker, 3) Ernæringstiltak og 4) Samhandling på tvers. 

Formålet med kurset er å gi økt kompetanse, stimulere til refleksjon og motivere til lokalt forbedringsarbeid. 

Kurset vil inneholde praksisnære eksempler, problemstillinger og refleksjonsoppgaver, og passer godt individuelt eller til fire faglunsjer.