Tannhelse Rogaland er et fylkeskommunalt foretak som ivaretar fylkeskommunens ansvar for den offentlige tannhelsetjenesten. Foretaket driver helsefremmende og forebyggende arbeid og gir gratis tannbehandling til prioriterte grupper. Hovedoppgave og målsetning er å gi rett hjelp til rett tid og sette befolkningen i stand til å bevare tenner for livet. 

Tannhelse Rogaland er den tjenesten i fylkeskommunen, bortsett fra offentlige kommunikasjon, som har størst kontakt med befolkningen. I 2018 var i underkant av 175000 rogalendinger under tilsyn av Tannhelse Rogaland.

Tannhelse Rogaland har 35 tannklinikker, hvorav ett kompetansesenter med to spesialisttannklinikker og en forskningsavdeling. Fylket er delt inn i fire tannhelsedistrikter som ledes av distriktsledere. Foretaket har over 408 ansatte spredt i fylket. Fylkestannhelsesjefen er daglig leder i foretaket og har det overordnede ansvaret for den daglige driften.

Tannhelse Rogaland logo

Åsta Wathne Aasmyr gir oss en innføring i prosedyren for kalsiumhydroksidinnlegg.

Elin Fagerheim presenterer det nye kvalitetssystemet vårt og det nye intranettet (sharepoint).

Gratulerer med stillingen som leder. 

Du er viktig for Tannhelse Rogaland og vi setter pris på ditt lederskap.

Som ny leder er det mye du skal sette deg inn i.

Vi håper at du her får den informasjonen du trenger for å få en god start.

Dette kurset er obligatorisk for ledere, samtidig er det anbefalt for alle som arbeider i Tannhelse Rogaland.​
 




Tema for dette webinaret er MI. 

MI er forkortelse for Motiverende Intervju, og blir også kalt for motiverende samtale.

Mi er en anbefalt samtalemetode for å motivere til adferdsendring. Retningslinjene i TannBarn sier at «Tannhelsepersonell bør benytte motiverende intervju for å hjelpe barn og unge til å endre uheldige tannhelsevaner». Metoden bør brukes i samtale med barn og foresatte, og i samtale med ungdom.

Selvfølgelig bør metoden brukes i samtale med alle pasienter når en ønsker å oppnå en adferdsendring.

Helsedirektoratet har egen nettside for MI samtaler. Der kan dere finne mer info, øvelser dere kan gjøre og filmer om MI.

I tillegg har Helsedirektoratet et Podkurs med tema MI, rettet mot helsepersonell. 


Rekrutteringsprosessen starter med en grundig jobbanalyse. Det er her man definerer kravene man skal vurdere søkere på senere i prosessen. Dette viktige forarbeidet setter rammene for den videre rekrutteringen. 


Om dette kurset

Kurset skal gi grunnleggende innføring i hvordan skrive en god jobbanalyse.