Målsettingen med e-læringsprogrammet er å styrke kvaliteten i ernæringsarbeidet i hjemmebaserte og institusjonsbaserte tjenester, samt lavterskel tiltak innen psykisk helse i kommunene.

God kvalitet i ernæringsarbeidet omfatter både kartlegging og vurdering av ernæringsstatus og tilpassing av tiltak til den enkeltes behov, tilrettelegging av rammene rundt måltidene og kvalitetssikring.

Det faglige innholdet i e-læringsprogrammet bygger på anbefalingene i Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring (Helsedirektoratet 2009), Kosthåndboken (Helsedirektoratet 2012), aktuell faglitteratur og erfaringsbasert kunnskap.

Om dette kurset

Velkommen til bords er et praktisk rettet e-læringsprogram. Programmet er delt inn i 7 hovedtemaer med videoer, informasjon og spørsmål til videre faglig refleksjon. Alle temaene er av betydning for god ernæringspraksis.

Velg temaer i den rekkefølgen du/dere ønsker. Se videoen først og merk deg aktuelle temaer og spørsmål underveis. Vurder hvordan dette kan passe i din/deres praksis. Sjekk refleksjonsspørsmålene og diskutere gjerne spørsmålene i gruppe med kolleger.


Sist oppdatert
26.02.2024
Forutsetninger
Helse- og kjøkkenfaglig personell i institusjoner og hjemmebaserte tjenester, bofellesskap og lavterskeltiltak innen psykisk helse, brukere av tjenestene og deres pårørende.
Produsert av
Utviklingssenter for sjukeheimar og heimetenester i Buskerud, Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Ål kommune og Oslo universitetssykehus
Tidsbruk
Ca 2 timer
Læringsformat
Nettkurs